AUŠVIC PO DRUGI PUT MEĐU SRBIMA

 




AUŠVIC PO DRUGI PUT MEĐU SRBIMA

 

Dragi saborci i prijatelji svetla,

simbolično danas, 27. januara, na Dan oslobođenja Aušvica i sećanja na žrtve holokausta, dobila sam poziv Prekršajnog suda u Beogradu da se u svojstvu okrivljene pojavim na saslušanju 24.02.2021. u 11.20h zbog prekršaja iz čl. 8 i čl. 9 Zakona o javnom redu i miru. Stavlja mi se na teret što sam sredinom novembra prošle godine ušla u poštu u Vojislava Ilića u Beogradu bez maske i što sam odbila da je stavim kako bih mogla da budem uslužena od strane poštanskih službenica.

U poštu sam se bila uputila po svoj primerak majce "Jbeš virus" web voditelja Marija Bojića sa kanala MarioZna koji mi je par nedelja kasnije doneo majcu lično jer sam mu ispričala kroz kakav sam maltretman šalterskih radnica prošla tom prilikom.

Izgleda da poštanske službenice ipak nisu htele da me puste da se tek tako izvučem što sam se drznula da u njihov hram uhodam bez brnjice i da se pokorno povinujem njihovom uslovljavanju i pretnjama da stavim masku i izađem iz pošte jer će u suprotnom zvati policiju.

Policiju su, vidim, pozvale. Policija me je, sudeći po datumu Zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, promptno identifikovala, čak su i moje zanimanje tačno naveli (!) Svedoke su takođe našli - pretpostavljam penzionerke koje su na susednom šalteru podizale crkavu penziju. Doušnika i islednika je u ovom narodu oduvek bilo, ne bi me čudilo ni da su se dobrovoljno prijavile.

Čudi me, međutim, par stvari:

1) šalterske službenice su me prijavile da nisam htela da nosim masku i da sam ih vređala veoma koloritnim rečnikom, ali vidim da su zaboravile da su one prvo fizički nasrnule na mene da mi oduzmu telefon. Evo snimak je tu pa pogledajte!

2) šalterske službenice su me prijavile da nisam nosila masku, a sve vreme je njihova koleginica bila bez maske i na moje pitanje da mi odgovori zašto ona može a ja ne, nonšanlatno mi je rekla da je ona na pauzi i da se to mene ne tiče. Evo i taj snimak je tu pa pogledajte!

3) da li će policija tako promptno i agilno da otkrije i procesuira počinioce sinoćnjeg vandalskog pljačkaškog upada u prodavnicu ZARA u Knez Mihajlovoj kao što su mene identifikovali i odlučili da gone zbog narušavanja javnog reda i mira?

4) Da li narušavam javni red i mir zato što odbijam da se povinujem suludim merama nošenja maske? Da li me procesuirate zato što odbijam da se povinujem naređenjima i pretnjama šalterskih službenica koje na mene mogu da sikću, nasrću i da odbijaju da me usluže?

Nije mi prvi put da me prekršajno i krivično gone. Tužili su me korumpirani lekari, podmitljive socijalne radnice, borim se protiv mnogo većih ološa i lopova nego što je narušen red i mir u pošti u Vojsilava Ilića.

Biće mi čast da i pred sudom ponovim jasno i glasno ono što sam do sada već hiljadu puta ponovila - možete da me kažnjavate, možete da me zatvarate, ja masku nositi neću. Moji preci nisu džabe dali svoj život da bih ja danas bila manja od bubašvabe i pokorno saginjala glavu pred zlom i bezumljem koje je zavladalo ovim svetom.

Ja možda jesam mali čovek, ali niko neće obesmisliti moj dug prema mojim precima i moju obavezu prema mojem detetu. Kao majka ću se boriti svim snagama da svom detetu budem primer bespoštedne borbe za pravdu, dobro i slobodu.

Ne pristajem na prisilne maske i vakcine, ne pristajem na globalni teror, ne pristajem da budem pokusni kunić niti bilo čiji rob. 

Ne plašim se zemaljskog suda. Pogledajte gore u nebo i plašite se onoga što vam se sa visina sprema!

Za slobodu! Do pobede! 

Jasmina Stojanović


POSVEĆENO SVIM ZNANIM I NEZNANIM SABORCIMA U SVIM DELOVIMA SVETA, NEVEZANO OD NACIONALNOSTI, VEROISPOVESTI I BOJE KOŽE, KOJI SE ODLUČNO I HRABRO BORE PROTIV KOVID TIRANIJE!





 





 

Коментари

Постави коментар